Algı  Psikodrama & Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışma Merkezi
 
Kadın-Erkek İlişkileri başta olmak üzere bütün ilişkilerde öfkenizden kurtulmak için...
KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ
GRUP ÇALIŞMASI
İLİŞKİLERDE ÖFKE ENGELİ
Grup çalışmalarımız 10 kişi ile sınırlı ve uygulamalı çalışmalardır. Daha önceki çalışmalara katılan grup üyelerimizle etkili ve verimli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda Psikodrama terapisti psikodrama uygulamalarından ve film terapi tekniklerinden yararlanmaktadır. Bir sahne oluşturulmakta ve sahnede yaşanan ilişkiler canlandırılarak, yaşanan sıkıntılara nasıl müdahale etmek gerektiği konusunda uygulamalarla çalışılmaktadır. KADIN – ERKEK İLİŞKİLERİ konusunda daha önce EMPATİ ve EŞİM BENİ DUYMUYOR başlıklı çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmamızda genel istek üzerine İLİŞKİLERDE ÖFKE ENGELİ ni konu başlığı olarak belirledik. Aslında sadece kadın-erkek ilişkilerinde değil bütün ilişkilerde öfke yıkıcı olabiliyor. İlişkilerinde öfkesini kontrol etmek isteyen, kendisini ve ilişkilerini ( eş-çocuk-anne-baba-kadın-erkek-patron-kayınvalide-abla-ağabey-kardeş vb. bütün ilişkilerini) geliştirmek isteyen herkesi bekliyoruz.
Grup çalışmamızda gelişirken eğlenmek ve uygulamayla öğrenmek üzerine yoğunlaşıyoruz. ÖFKE BOŞALTMA çalışması da yaparak rahatlıyoruz.
Öfke ile ilgili temel olarak bilinmesi gereken konu öfkenin, öfke yaşayan kişiye zarar verdiğidir. Kişilerin öncelikle kendi beden ve ruh sağlığı için affetmeyi seçmeyi öğrenmesi gerekir.  Bu noktada danışanlardan gelen temel savunma ise bağışlarsam yeniden yapar ya da bağışlamak istemiyorum olacaktır. Bağışlamak unutmak ya da yok saymak anlamını taşımaz, olayın gerçekçi bir gözle yorumlanarak tekrar değerlendirilmesi ve anlamlandırılması ilişkide yarattığı yükü ve engeli ortadan kaldırabilir.
Öfke alışkanlığı olan insanlar  duygusal olarak da acı çekerler. Hayatlarında acı, kin, incinme, öfke onları bırakmaz. KADIN ERKEK İLİŞKİLERİ açısından bakıldığında bu durum bir duvar gibi engel yaratır. Bir süre sonra eşler birbirini göremeyecek kadar yoğun öfke duygusu yaşayarak iletişim kuramayacak hale gelirler. Bozulan iletişimle birlikte halledilemeyen sorunlar bir çığ gibi büyüyerek artar.  Nadiren bunun kendi tercihiniz olduğunu fark ettiğinizde ise ilişkide ciddi sorunlar baş göstermiş olabilir.
Öfkenin hayatı kontrol ettiği durumlarda ilişkideki güzellikler, heyecan, eğlence yaşanamaz olur.
İlişkinin sağlıklı olması kişilerin sağlıklı düşünüp, davranması ile olur. Olumsuz düşünce ve duygular vücudumuzu da olumsuz yönde etkileyip fiziksel sorunların ortaya çıkmasına da neden olabilir…
Evet ilişkilerimiz için öfkemizle sağlıklı baş etmeyi öğrenmeliyiz ama öncelikle kendi sağlımız için de öfkeden vazgeçip bağışlamayı seçmeliyiz. Sağlıklı kişi zaten ilişkiyi başlatıp olumlu olarak sürdürmeyi başarabilecektir.
Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0)
  • ...

Yorum Ekleyin