Hedefi 12’den Vurdum

Algı  Psikodrama & Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışma Merkezi

Kendinizi rehavete kapılmış gibi hissediyorsanız, anlamsız bir atalet duygusu ile yaşıyorsanız, canınız pek bir şey yapmak istemiyorsa, zaman boş geçiyorsa, zekanızı, enerjinizi, potansiyelinizi son zamanlarda çok kullanmıyorsanız, acaba ne eksik olabilir?

“Gideceği limanı bilmeyen gemiye rüzgar da yardım edemez.” Montaigne

Bireyden bireye bunun nedenleri değişebilir. Ancak hedefleriniz varsa, kolay kolay bu durumları yaşamazsınız. Sizi mutlu edecek, ulaştığınızda veya uğrunda çaba sarf ettiğinizde yaşama daha sıkı bağlanmanıza yardımcı olacak nitelikte olmalıdır hedefler.

Öncelikle yazılı olmalıdır. Böylelikle hatırlanma ihtimalini artırırsınız. Örnek olarak, satış alanında çalışan bir kişinin “bu ay x miktarda ürün satacağım” cümlesini söylemesi ile bunu yazarak planlaması arasında fark vardır. Yazılı ifadelerin gerçekleşme ihtimali de daha yüksek olacaktır.

Şartlar zorlaştığında moralimizi yüksek tutmamızı sağlayacak, engelleri aşmamıza yardımcı olacak ve yolumuza devam etmemiz konusunda bizi yüreklendirecek özellikleri taşımalıdır hedefler. Bu da, bizim o hedeflere gerçekten ulaşmak istememiz demektir ve onları bizim belirlememiz önemlidir. Her bireyi aynı hedefler heyecanlandıramaz. İnsanlar birbirinden farklı karakterlere sahip olduğuna göre, bir şirkette aynı pozisyon ve görevde çalışan iki elemana dahi ortak hedef verildiğinde, istenen sonuç elde edilemeyebilir. Dışarıdan verilen bu hedeflerin, kişiyi motive etmemesi olasıdır. O zaman, kurum tarafından verilecek hedef çalışmalarında da bir şekilde çalışanların sisteme dahil edilmesi iyi olacaktır.

Eğer işinizle ilgili hedefleriniz varsa, bunlar esasta yapmak istediğiniz şeyler mi? Hayalinizdeki gelecek ile hedefleriniz bir düzlemde uyumlu değilse, o hedefin sizi harekete geçirmesi güçleşecektir. Belki de tüm potansiyelinizi ortaya koymanıza engel olacaktır. Bu konuda yapılacak çalışma, öncelikle planları uzundan kısaya doğru yapmak olmalıdır.

Uzun vadeli – orta vadeli – kısa vadeli hedefleri ayrı ayrı belirlemek ve yazmakla çalışmaya başlayabilirsiniz.

Muhammed Bozdağ, Ruhsal Zeka adlı kitabında hedef-gerekçe ilişkisi ile ilgili şunları anlatmaktadır: Hedefiniz gerçekleşmeyebilir. Ancak gerekçeniz (yani hedefin altındaki nedeniniz) o ya da bu şekilde gerçekleşecektir. Çünkü hedefe gönülden inanmamışsanız bile, altındaki gerekçeyi istiyorsunuzdur. Bu nedenle de onun olması için yürekten inanır ve çaba sarf edersiniz.

İşte bu noktada hedeflerimizi ne için istediğimiz, ne kadar istediğimiz, ulaşmak için neler yaptığımız, onları elde edip edemeyeceğimiz konusunda bilgi verecektir.

Hayatımızda amaçların olması, zamanı daha etkin değerlendirmek açısından da önemlidir. Eğer yapmak istediklerimiz çoksa, muhakkak ki zamanı doğru kullanmamız gerekecektir.

Hedef odaklılık, kendi içimize baktığımızda ve net olarak “ben bu hedefe ulaşmayı gerçekten istiyorum” diyebildiğimizde başlar. Fakat her zaman bu söylediğimiz gerçeği yansıtmayabilir. Nedenlerinize bakın. Sebepleriniz ne kadar güçlü ise, hedefinizin gerçekleşme ihtimali o oranda artacaktır. Asıl başarıya ulaşmayı sağlayacak unsur; duygularınızın harekete geçireceği çaba davranışınız olacaktır. Heyecanı ne kadar yoğun hissediyorsanız, hedefe o kadar yaklaşırsınız.

“Nereye gittiğini bilen bir kişiye yol vermek için dünya bir yana çekilir.” David S. Jordan

Ruhunuza uygun hedefler belirlemenizi ve onlara ulaşmak yolunda başarılı olmanızı dilerim.

Yaşam Koçluğunda, hedeflere ulaşmak konusunda çalışıyoruz. Bu konuda isterseniz destek alabilirsiniz.

 

İK & Yaşam Koçu Berna Turna Kara

www.bernaturnakara.com

Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0)
  • ...

Yorum Ekleyin