Kilolarınıza Aşık Olmaktan Vazgeçin

Algı  Psikodrama & Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışma Merkezi

Kilo vermek için uğraşıyorsunuz ancak bir türlü olmuyor! Peki acaba neden? Aslında yapılması gereken her şeyi yapıyorsunuz. Diyetisyen kontrolünde diyetlerinizi uyguluyorsunuz, spor yapıyorsunuz, hayat tarzınızı bile değiştirdiniz. Eskiden dışarıda yemek yerken artık evde haşlanmış sebze yiyorsunuz. Şerbetli tatlılara, ekmek kadayıfına, iskendere, hamburgere ya da patates kızartmasına baktığınızda aklınıza ‘ unutulmuş birer birer eski dostlar eski dostlar ‘ şarkısı geliyor…

Ama olmuyor. Bir türlü kilo veremiyorsunuz. Neden? Ne yapmalı? Acaba sorun sadece kilo değil mi?

‘Hayır tek sorunum kilo vermek. Kilo verdiğim zaman çok mutlu olacağım.’ diye düşünüyor olabilirsiniz. Peki o zaman sizi engelleyen ne?

Aslında bazı durumlarda sorunumuz kilolarımız olmayabiliyor. Onlar yüzeydeki göstergeler. Bağımlılıklarımızın altında başka başka nedenler var. Eğer bağımlılıkla sonuçlanan sorunlarımızı çözümlemezsek, bağımlılıklarımızdan kurtulmamız zorlaşır hatta imkansızlaşabilir. Kilolarınız da sizde bağımlılık yapmış olabilir. Kilolarınıza aşık olmuş ve onlardan vazgeçmek istemiyor olabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken ise kilolarınızla nasıl bir bağ kurduğunuzu öğrenmek ve bu bağımlılığı yaratan etkenleri bularak ortadan kaldırmak ve kilo verme aşamasına geçmek.

Kilo verirken Yaşam Koçluğu Destek Gruplarına katılabilirsiniz. Yardım istemekten çekinmeyin. Değişim her zaman mümkün!

Yaşam Koçu Berna Turn

Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0)
  • ...

Yorum Ekleyin