Kezban ve Özgür Kadın

Algı  Psikodrama & Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışma Merkezi

Tanıştırayım, Kezban.. Genelde kaygılıdır Kezban, yanında bir erkek olmadan ne yapacağını bilemez ancak bir erkek ilgilendiğinde kendini önemli hisseder. İlginç de bir özelliği vardır; kadından kadına, anadan kıza geçip durur, onun için çok yaşanmışlığı var bu hayatta hatta pek çok hayatı da var diyebilirim. Genelde erkeklerden çekiyor gibi görünür. Erkekler döverler, söverler, yatakta incitirler ama güçlü kadındır Kezban dayanır, ses etmez sürekli mutlu etmeye çalışır erkekleri. Erkek mutlu olsun, erkek kendini iyi hissetsin, erkek Kezban’ ı beğensin, bunun için yapamayacağı şey yoktur Kezban’ ın. Erkekler bir türlü kalmazlar hayatında Kezban’ın, kalanlar da ilgilenmez, öfkelerini çıkarıp dururlar. Hatta bazen aldatırlar ama Kezban onları da affeder ne de olsa erkektirler, ellerinin kiridir.

Umudu da yoktur aslında bu düzenden Kezban ın, “erkek, erkek işte yapacak bir şey yok” diye düşünür, onun için de bulduğuna yapışır. Tutturur bir evlilik, aile düzen diye. İlle de onları başaracak, bunlar olmadığı zaman hep mutsuz, durup neyin kendisini mutlu edeceğini düşünmeden mutsuz.. Yeter ki bir erkek olsun, yanında olsun, o zaman hisseder kadın olduğunu, önemli olduğunu, değerli olduğunu..

Nasıl? Biraz tanımak bile insanı üzüyor değil mi? Oysa pek çok kadının içinde taşıdığı pek çok erkeğin de görüp kaçtığı Kezban ne çok tanıdık değil mi? Bazen içimizdeki kadın, bazen annemiz bazen arkadaşımız ama bir yerlerde hep izi olan bir kadın işte.

Günümüz ilişkilerini zora sokan, kadınları ilişkilerde mutsuz ve değersiz erkekleri de kaçak ve doyumsuz yapan kadın olmakla sorumlu tutuyorum içimizdeki Kezban’ ı. Elbette tek neden o değil ama kadının kendini görememesinde, neyi istediğini bilememesinde, kendini bir şekilde erkeğin hizmetçisi gibi algılamasında topluma cidden çok yardımı ediyor Kezban.

Kadınları kötü de olsa ilişkilerine yapışmalarını sağlıyor ve tutsak bir ilişki oluşturuyor. Para kazanmayı ve gelişmeyi, güçlü olmayı hep erkeğe özgü bir rol olarak görüyor ve bu yüzden de erkeği elde etmek, elinde tutmak ve kaçırmamak adına günümüz modern kadınına bile kırk takla attırabiliyor.

Sonuç? İlişkiler bağımlı her iki taraf da mutsuz..

İyi haber şu ki bir kadın daha var içimizde. Bu kadın da Kezban ın aksine özgür, sevgi dolu, cesur, hayatın akışına izin veren , çekici bir kadın. Kezban gibi korkmuyor erkeklerden ya da tek amacı evlenip çocuk yapmak değil. O önce kendisine ve hayatına değer veriyor bu yüzden mutlu ve kaygısız. Hayatına bakmayı seviyor bu kadın, gücünü kendi içinden kendi hayallerinden alıyor. Bir şeyi yapmak istediğinde onu engelleyecek çok bir şey yok, karşısına çıkan sorunların da sakince üstesinden gelebiliyor.

Yaşamak ona keyif veriyor. Kendisi ile ilişkisi iyi böylelikle başkalarıyla da iyi ilişkiler kurabiliyor. Özel hayatında mutlu, erkeklerle özgür ve doyumlu ilişkileri var. Kendisi istediği için bir ilişkinin içinde, toplumun onayını almak için değil.. Zor zamanlarında kendine acıyıp şikayet etmek yerine, sahip olduklarına şükredip ne yapması gerektiğine odaklanıyor. Böyle olduğu için de hayat, aşk, bolluk hep onun yanında. Yaşama ve kendine güveniyor, “keşke” si az bir kadın.

Onu bulmak destek gerektiriyor, çaba gerektiriyor kesinlikle kolay değil. Ama bir kere sesini duyduğunuzda, dinlemeye başladığınızda onun isteklerine ve hayallerine kulak kabarttığınızda hayatınızdaki, ilişkilerinizdeki değişime emin olun çok şaşırmaya başlıyorsunuz. 

Özgür kadınlarınızın sesini duyacağınız ilişkileriniz olması dileğiyle..

Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0)
  • ...

Yorum Ekleyin