Sınav Sonrası Gençlere

Algı  Psikodrama & Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışma Merkezi

Aylardır emek verdiğiniz, stres yaptığınız sınav en sonunda bitti. Eminim şu an birçok duyguyu aynı anda yaşıyorsunuzdur. Rahatlama, merak, korku, bıkkınlık, yorgunluk, belki biraz da kızgınlık...

Çok büyük bir baskı vardı üzerinizde. Nereye giderseniz gidin, ne yaparsanız yapın aklınızda sürekli dönüp duran o düşünce: "Sınavım var, ders çalışmam lazım." Ve tam da şu anda bu baskı gırtlağınızdan ellerini çekti. Öncelikle bu rahatlamanın tadını çıkarın. Bir süreliğine birkaç ay sonrasını düşünmeyi erteleyin. Siz düşünseniz de düşünmeseniz de gelecek orada. Yaşanacak olan ne varsa yaşanacak. Önemli olan şu an ne yaşadığınız.

İçinizde biriken ve sıkışan ne varsa çıkarıp atmaya çalışın. Sınav süreci boyunca hem çevreniz hem zihninizden geçenler sizi çok zorladı. Aynı anda birçok cephede mücadele verdiniz ve bu sizi çok yormuş olmalı. Bu duygularınızı güvendiğiniz ve sevdiğiniz insanlarla paylaşın.

Sınav ve sınava dair tüm düşüncelerin sizi çok fazla engellemesine rağmen nasıl devam edebildiğinizi görün. Gücünüzün farkında olun. Ve şu an engellerin kalkmasının yarattığı özgürlük hissine odaklanın.

Unutmayın hiçbir şey sizin mutluluğunuz ve rahat hissetmenizden daha önemli değil. Çünkü bir tek kalbinizde, kendinize ve hayata dair iyi duygular varken istediğiniz gibi bir yaşam yaratabilirsiniz.

Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0)
  • ...

Yorum Ekleyin