NLP Nedir

NLP Nedir
NLP
Neuro Linguistic Programming / (Sinir Dili Programlaması)
 
Bütün iyi iletişimciler tarafından kullanılan NLP tekniği mükemmel sonuçlar elde etmek için beynin yeniden programlanmasıdır. Zayıflamak, özgüven kazanmak, kendinize daha çok güvenmek, daha sağlıklı ve kolay ilişkiler kurabilmek, iş hayatında ya da sınavlarda daha başarılı olabilmek vb. gibi birçok konuda Beyin Dili Programlamasından yararlanılabilir.
 
Kişisel gelişim alanında oldukça sık kullanılan NLP yöntemi, kişiyi kısıtlayan korku, duygu ve düşüncelerin, negatif etkileyen alışkanlıkların üstesinden gelerek, bireyi kendi hedefleri doğrultusunda destekleyen ve yeni davranış seçeneklerinin oluşturulmasında destek sağlayan bir sistemdir. Kişinin geçmiş yaşantısındaki korku ve öfkelerden, sıkıntılardan, kısıtlayıcı inanç ve alışkanlıklarından sıyrılarak, alternatif seçenekler görebilmesi konusunda yardımcı olur. Daha çok seçeneği olan insan zorunlu seçimlerin dışında da seçim yapma şansı yakalamış olur.

NLP yaşamından memnun olmayan ya da hayatındaki belirli bir konuda değişiklik isteyen ( iş, okul, sosyal yaşantı, ilişki vb. ) kişilere daha önce göremedikleri yeni alternatifler sunabilir. Tabii bu sistemde, kişinin kendi potansiyelinden yararlanması sağlanmakta ve özel yöntemler kullanarak her bireyin kendi yaşam enerjisini artırması, içindeki gerçek potansiyele ulaşması sağlanmaktadır.
Kişisel potansiyeli ortaya çıkartmak açısından oldukça etkili olan NLP yöntemi birçok alanda kullanılır:

Psikolojik danışmanlık alanlarında, psikoterapi ve ruh sağlığında, iş dünyasında, pedagoji ve eğitim bilimlerinde, çocuk yetiştirmede, sağlık ve sporda, siyaset, hukuk, reklam alanlarında, satışta, şirket yönetimlerinde, sanatta ve yaratıcılık gerektiren her meslekte NLP kullanılır.

NLP tekniklerini, psikologlarımız bireysel veya aile seansları sırasında ve grup çalışmalarında kullanmaktadırlar.
Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0)
  • ...

Yorum Ekleyin